Categorieën

20 oktober: met de werkgroep ‘duurzaam onderwijs’ organiseren we een schoolbezoek in Molenbeek

Omdat wij ons grondig willen voorbereiden op het onderwijs van morgen en de toenemende diversiteit, brachten wij een bezoek aan de Vrije Basisschool ‘Vier Winden’ te Sint-Jans-Molenbeek. Elke school was vertegenwoordigd door minstens 2 medewerkers zodat we met een groep van 24 waren.

We werden hartelijk verwelkomd met een kop koffie of thee! We voelden onmiddellijk de warme en open schoolcultuur.

Na een overtuigende voorstelling van de schoolvisie en -werking door de pedagogisch directeur, mochten we vrij rondkijken in alle klasgroepen van het kleuter- en lager onderwijs. Kenmerkend voor deze school zijn de graadsklassen (hiervoor werd bewust gekozen), de open houding tegenover de verschillende culturen, een sterke ouderbetrokkenheid, het voortdurend reflecteren over de onderwijsaanpak, het bewust innoveren, de intense samenwerking met lokale organisaties, … Kortom, het werd een rijke ervaring voor onze mensen!

Enkele sfeerfoto’s:

file       file-1     file-2

Comments are closed.